Boom snoeien

Boom snoeien

Een boom moet vaak gesnoeid worden, dit kan begeleidingssnoei zijn, maar ook onderhoudssnoei. Een fruit boom moet jaarlijks gesnoeid worden voor de optimale productie. Ook hier hebben wij veel kennis van, want een fruitboom moet heel anders worden gesnoeid als de eik die in een gemeente plantsoen staat.

Het snoeien van bomen

Begeleidingssnoei houdt in dat je de boom als het ware ‘begeleid’ naar zijn volwassen staat. Onderhoudssnoei wordt vaak uitgevoerd bij bomen die niet meer begeleid hoeven worden, dit bestaat uit het snoeien van schuurtakken, plakoksels, zuigers, dubbele toppen zware takken en dood hout. Bij vormsnoei komt vaak een stukje precisie kijken, u bent bij het goede adres, samen kijken we wat de beste mogelijkheden zijn. Kandalaberen is ook een mogelijkheid, dat houdt in dat de boom terug wordt gezet op een aantal gesteltakken en de boom daarna weer goed kan uitlopen. Dit wordt vaak bij wilgen toegepast.

  • 10 jaar ervaring in de groene sector
  • Kennis van de wet en regelgeving
  • Stormschade spoed
  • Snelle dienstverlening

Boom snoeien

Onderhoudssnoei en begeleidingssnoei

Wist je dat er begeleidingssnoei en onderhoudssnoei bestaat? Bij de begeleidingssnoei wordt een jonge boom ‘begeleid’ naar zijn volwassen staat. Onderhoudssnoei wordt uitgevoerd om de boom in goede staat te houden. Hieronder valt het snoeien van schuurtakken, plakoksels, zuigers, dubbele toppen, zware takken en dood hout. Ook heb je vormsnoei, hier komt een stukje precisie bij kijken. Bij Van de Pol Boomspecialisten ben je aan het juiste adres! Wij kijken samen met jou welk type onderhoud jouw boom nodig heeft. Gaan we alleen de boom snoeien of is er meer nodig? Kandelaberen is ook een optie, hierbij wordt de boom teruggezet op een aantal gesteltakken. Hierna kan de boom weer goed uitlopen. Deze techniek wordt vaak bij wilgen uitgevoerd.

boom laten snoeien

Wanneer jouw bomen laten snoeien?

Wanneer jouw bomen gesnoeid moeten worden, is geheel afhankelijk van het type boom dat jij in jouw tuin hebt staan. Sommige bomen kunnen het best in de winter gesnoeid worden, omdat ze dan in ruststand zijn. Andere bomen hebben de voorkeur voor de zomer. Wij weten wanneer welke boom aan de beurt is.

Meer weten over bomen snoeien?

Om jouw bomen mooi en gezond te houden is het belangrijk om ze van tijd tot tijd te laten snoeien. Hierdoor kan jouw boom zich beter ontwikkelen en neemt de boom niet al het zonlicht uit jouw tuin weg. Wil je jouw bomen laten snoeien? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen op 06-36533396. Wil je ons liever per mail bereiken? Ook dat is mogelijk via info@vandepolbomen.nl. Laat jouw bomen snoeien door Van de Pol Boomspecialisten!

Wellicht ook interssant

    Powered by