Boom rooien kosten

Kosten boom rooien

Wil jij een boom laten rooien en ben je benieuwd naar de kosten? Van de Pol Boomspecialisten legt jou graag uit waar wij op letten. Elke situatie en elke boom is anders en dit vergt een andere aanpak. Sommige bomen, vooral oude bomen, zijn lastiger te rooien dan jonge bomen. Wij geven je graag van tevoren duidelijkheid over de kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Laat deze moeilijke klus aan onze experts over. Van de Pol Boomspecialisten weet hoe wij jouw boom veilig kunnen rooien. Lees verder en ontdek voor een boom rooien meer over de kosten.

Onderzoek kapvergunning nodig

Voordat wij kunnen zeggen hoeveel een boom rooien gaat kosten, moet er eerst onderzoek gedaan worden of jouw gemeente een gratis kapvergunning verleent. Elke gemeente heeft hier namelijk andere regels voor. In sommige gemeenten zijn kapvergunning gratis, bij andere moet je hiervoor betalen. Heeft de stam een omtrek van 30 centimeter of minder? Dan mag de boom vaak zonder vergunning gekapt worden.

Kosten boomstam verwijderen

Bij het rooien laat jij wellicht ook de boomstronk verwijderen. Dit kost in totaal meer tijd dan wanneer je alleen een boom laat kappen. Hierdoor moet je rekening houden met hogere kosten. Toch blijft de prijs afhankelijk per situatie en per boomsoort. Wij raden jou wel aan om te gaan voor het rooien. Wanneer ook de stam wordt verwijderd, hoef je geen zorgen te maken dat de boomstronk kan gaan schimmelen of rotten. Afhankelijk van jouw wensen rekenen wij de kosten voor het rooien van een boom uit.

Een handig stappenplan

Om het proces van het boom rooien zo snel mogelijk te laten gaan, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen. Deze stappen zijn:

  • Maak een foto van jouw boom, stuur deze op en vraag naar een offerte.
  • Wanneer nodig beslissen wij of een hoogwerker gaan inzetten.
  • Er wordt een moment ingepland om de boom om te kappen. Dit doen wij in overleg met jou.
  • Bedenk of jij de stronk ook verwijderd wil hebben of dat deze mag blijven staan. Dit heeft invloed op het kostenplaatje.
  • Wil jij dat wij alles netjes opruimen na afloop? Nemen wij het hout mee of wil jij dit zelf afvoeren? Wij kunnen al het werk voor jou uitvoeren.

Wat zijn de kosten van een boom rooien?

Wil je graag meer weten over de kosten van een boom rooien? Wacht dan niet langer en neem direct contact met ons op. Afhankelijk van de boom, de grootte en de situatie stellen wij een offerte voor jou op. Je kunt ons bellen op 06-36533396. Wil je ons liever per mail bereiken? Ook dat is mogelijk via info@vandepolbomen.nl. Door ons jouw bomen te laten rooien ben je in een keer van al jouw boomgerelateerde problemen af. Kies voor Van de Pol Boomspecialisten!

    Powered by