Bomen snoeien

Bomen snoeien

Wil jij bomen laten snoeien in jouw tuin? Wacht dan niet langer en schakel de professionals van Van de Pol Boomspecialistenen in. Wij hebben al 10 jaar ervaring in de groensector en weet precies welke verzorging de verschillende boomsoorten nodig hebben. Door jouw bomen te laten snoeien, zorg je ervoor dat jouw bomen gezond blijven. Wij vertellen je graag over de voordelen van bomen snoeien. Ontdek ze ook voor jouw bomen.

Andere type verzorging

Elke boom heeft een andere verzorging nodig. De fruitboom moet bijvoorbeeld veel gesnoeid worden. Wanneer dit jaarlijks gebeurt zal de productie omhoog gaan. Wij hebben veel kennis over welke verzorging alle typen bomen nodig hebben. Zo weten wij dat een fruitboom op een hele andere manier uitgedund moet worden dan een elk die in een gemeente plantsoen staat.

Onderhoudssnoei en begeleidingssnoei

Wist je dat er begeleidingssnoei en onderhoudssnoei bestaat? Bij de begeleidingssnoei wordt een jonge boom ‘begeleid’ naar zijn volwassen staat. Onderhoudssnoei wordt uitgevoerd om de boom in goede staat te houden. Hieronder valt het snoeien van schuurtakken, plakoksels, zuigers, dubbele toppen, zware takken en dood hout. Ook heb je vormsnoei, hier komt een stukje precisie bij kijken. Bij Van de Pol Boomspecialistenen ben je aan het juiste adres! Wij kijken samen met jou welk type onderhoud jouw boom nodig heeft. Gaan we alleen de boom snoeien of is er meer nodig? Kandelaberen is ook een optie, hierbij wordt de boom teruggezet op een aantal gesteltakken. Hierna kan de boom weer goed uitlopen. Deze techniek wordt vaak bij wilgen uitgevoerd.

Wanneer jouw bomen laten snoeien?

Wanneer jouw bomen gesnoeid moeten worden, is geheel afhankelijk van het type boom dat jij in jouw tuin hebt staan. Sommige bomen kunnen het best in de winter gesnoeid worden, omdat ze dan in ruststand zijn. Andere bomen hebben de voorkeur voor de zomer. Wij weten wanneer welke boom aan de beurt is.

Meer weten over bomen snoeien?

Om jouw bomen mooi en gezond te houden is het belangrijk om ze van tijd tot tijd te laten snoeien. Hierdoor kan jouw boom zich beter ontwikkelen en neemt de boom niet al het zonlicht uit jouw tuin weg. Wil je jouw bomen laten snoeien? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen op 06-36533396. Wil je ons liever per mail bereiken? Ook dat is mogelijk via info@vandepolbomen.nl. Laat jouw bomen snoeien door Van de Pol Boomspecialistenen!

    Powered by