Bomen snoeien Putten

Bomen snoeien in Putten

Wil jij jouw bomen laten snoeien in Putten? Huur dan de experts van Van de Pol Boomspecialisten in. Wij weten precies hoe wij elk type boom moeten onderhouden. Met al 10 jaar ervaring in de groene sector kun je rekenen op een mooi eindresultaat. Wij vertellen jou graag waarom het belangrijk is om jouw bomen van tijd tot tijd te laten snoeien in Putten. Je leest het hier.

Het belangrijk van snoeien

Het is verstandig om een boom jaarlijks te laten snoeien. Hiermee zorg je ervoor dat de boom gezond blijft. Een fruitboom moet je bijvoorbeeld jaarlijks snoeien om de productie optimaal te houden. Wij hebben hier veel kennis over, want een fruitboom moet weer op een hele andere manier uitgedund worden dan een elk die in een gemeenteplantsoen staat.

Begeleidingssnoei en onderhoudssnoei

Er zijn verschillende manieren van snoeien. Dit zijn onderhoudssnoei en begeleidingssnoei. Bij onderhoudssnoei wordt de boom gesnoeid waar nodig is. Het gaat hierbij om het snoeien van schuurtakken, plakoksels, zuigers, dubbele toppen, zware takken en dood hout. We kijken samen met jou naar wat de beste mogelijkheden zijn. Ook is kandelaberen een mogelijkheid. Hierbij wordt de boom terug gezet op een aantal gesteltakken, zodat de boom daarna weer goed kan uitlopen. Deze techniek wordt vaak bij wilgen toegepast.

Voordeel van snoeien van bomen

Naast dat het snoeien belangrijk is voor de gezondheid van jouw bomen, komen hier nog meer voordelen bij kijken. Een van de grote voordelen is dat jouw bomen minder snel zullen omvallen tijdens een storm. Doordat de takken goed worden uitgebalanceerd tijdens het snoeien, zal jouw boom niet topzwaar worden aan een kant. Ook zul je geen overhangende takken bij jouw buren hebben, wat tot burenruzies kan leiden.

Snoeien in welk seizoen

Ben je benieuwd in welk seizoen je het best Van de Pol Boomspecialisten kunt inhuren? Wij vertellen het je. Het is per boomsoort verschillend of deze tijdens de zomer of winter gesnoeid moet worden. Veel bomen hebben de voorkeur voor de winter, omdat ze dan in rust zijn. Maar het snoeien van bomen in Putten tijdens de zomer komt ook veel voor.

Meer weten over bomen snoeien in Putten?

Wil je jouw bomen laten snoeien in Putten? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen op 06-36533396. Wil je ons liever per mail bereiken? Ook dat is mogelijk via info@vandepolbomen.nl. Schakel nu Van de Pol Boomspecialisten in!

    Powered by