Bomen rooien Leusden

Bomen rooien of laten kappen in Leusden

Wil jij bomen laten rooien in Leusden? Laat dit over aan de professionals van Van de Pol Boomspecialisten. Veel mensen denken dat bomen rooien hetzelfde is als bomen kappen. Het is zelfs een beetje afhankelijk van de plaats waar je je in Nederland bevindt. In de zuidelijke provincies wordt er vaker gesproken over bomen rooien dan bomen kappen. Terwijl er toch veelal hetzelfde mee wordt bedoeld, namelijk de boom omzagen en afvoeren. Laat jouw bomen rooien in Leusden door Van de Pol Boomspecialisten, wij zorgen ervoor dat alles netjes opgeruimd wordt.

Betekenis van bomen rooien in Leusden

Zoals je op de pagina van bomen kappen kunt lezen, is er echter taalkundig een klein verschil tussen bomen rooien en bomen kappen. Bij de officiële betekenis van bomen rooien is het verwijderen van de boomstronk en het weghalen van gedeelten van het wortelstelsel onderdeel van het verwijderen van de boom.

Waarom bomen worden gerooid

Het is goed om te weten waarom bomen worden gerooid. Op het moment worden er vaak bomen in openbare ruimtes gerooid omdat ze ziek zijn. Sommige boomsoorten, zoals de iep, hebben last van de iepenziekte. Er zijn tal van boomsoorten die last hebben van schimmels. Om de veiligheid van het volk te garanderen worden zieke bomen regelmatig gerooid. Schimmels brengen het gevaar met zich mee dat ze bomen langzaamaan laten afsterven. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Dit is een reden waarom er in Nederland massaal iepen worden gerooid.

Bomen rooien om plaats te maken

Een andere goede reden om bomen te rooien in Leusden is om bossen of jouw achtertuin vitaal te houden. Wanneer je een zeer grote achtertuin hebt in de vorm van een bos, dan kan het zijn dat een monocultuur dreigt te ontstaan. Volwassen bomen nemen door de jaren heen steeds meer licht weg van de bodem. Hierdoor hebben jonge planten en bomen minder kans. Het is mooi, maar ook verstandig, om een diversiteit aan planten en bomen te hebben. Door een of een paar bomen te rooien in Leusden wordt er een open ruimte gecreëerd waar nieuwe planten de kans krijgen om te groeien.

Neem contact met ons op

Een boom kan een prachtig onderdeel van jouw tuin zijn, maar ook een doorn in het oog worden. Wil je bomen laten rooien in Leusden? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen op 06-36533396. Wil je ons liever per mail bereiken? Ook dat is mogelijk via: info@vandepolbomen.nl. Door ons jouw bomen te laten rooien in Leusden zorg je ervoor dat nieuwe begroeiing weer een kans krijgt. Kies voor Van de Pol Boomspecialisten!

    Powered by