Kosten kapvergunning

Kosten kapvergunning

Ben je benieuwd naar de kosten van een kapvergunning? Van de Pol Boomspecialist vertelt jou wanneer en waarom je een kapvergunning nodig hebt. Je vraagt een kapvergunning aan wanneer jij van plan bent om een of meerdere bomen om te laten kappen. Met een kapvergunning van de gemeente heb jij een akkoord, zodra de kapvergunning rond is mogen deze bomen gekapt worden. Ontdek hieronder meer over de kosten van een kapvergunning.

Kapvergunning van de gemeente

Ben jij benieuwd wat de kosten zijn om een kapvergunning aan te vragen? Dit is verschillend per gemeente. Bij sommige gemeenten kun jij een kapvergunning gratis krijgen, bij andere moet je hiervoor betalen. Daarbij kan de grootte van de omtrek van de boom ook een rol spelen in de kosten. Er zijn ook gevallen waarbij een vergunning niet nodig is, maar waar de kap wel vermeld moet worden.

Kapvergunning aanvragen

Check dus van tevoren wat de regels van jouw gemeente zijn. Weet je zeker dat je de kapvergunning nodig hebt? Dan moet je deze gaan aanvragen. In jouw aanvraag leg je uit om welke boom het gaat, hoe je de boom wil laten kappen en waarom de boom gekapt moet worden. Heb je een foto om jouw aanvraag te onderbouwen? Bijvoorbeeld een foto van de zieke boom, dan stuur je deze mee met de uitleg van een boomdeskundige. Alleen als eigenaar heb jij het recht om deze omgevingsvergunning aan te vragen.

Op tijd kapvergunning aanvragen

De aanvraag van een kapvergunning moet op tijd gedaan worden. Zo weet jij wat de kosten van de kapvergunning zijn en ben je ook op tijd wanneer Van de Pol Boomspecialist bij jou jouw bomen komt kappen, snoeien en rooien. Elke gemeente neemt ongeveer binnen 8 weken een beslissing over jouw aanvraag. De gemeente maakt in veel gevallen de aanvraag ook bekend, zodat mensen de kans hebben om in bezwaar te gaan. In extreme gevallen kan de aanvraag maximaal 26 weken duren.

Kapvergunning komt niet

Er bestaat een kans waarin jouw gemeente de beslissing te laat neemt. In dit geval hoef je niets te doen, jij krijgt dan jouw kapvergunning automatisch. De gemeente noemt dit ‘van rechtswege’. Mocht je ook dan geen kapvergunning krijgen, dan kun je een dwangsom aanvragen: je laat jouw gemeente dan als het ware een boete betalen. Bij een ingewikkelde vraag is dit niet van toepassing.

Meer weten over kapvergunning?

Wil je graag meer te weten komen over de kosten van een kapvergunning? Wacht dan niet langer en neem direct contact met ons op. Je kunt ons bellen op 06-36533396. Wil je ons liever per mail bereiken? Ook dat is mogelijk via info@vandepolbomen.nl. Door ons jouw bomen te laten kappen ben je in een keer van al jouw boomgerelateerde problemen af. Kies voor Van de Pol Boomspecialist!

    Powered by