(Ver)planten

Bomen zijn de longen van de wereld, of ze nou met 100.000 bij elkaar staan of alleen in uw tuin.

Een volwassen persoon heeft de zuurstofcapaciteit van 7 bomen nodig per dag, dus zonder bomen geen mensen. Dus gaan we bomen planten?

 

Er is voor iedere wat wils op de bomenmarkt, wilt u een klein boompje met veel bloei of toch een wat grotere boom die lekker mag graan groeien. Met uw wensen en de mogelijkheden komen we er samen wel uit.

 

Heeft u een boom die al wat ouder is alleen staat die niet helemaal op de goede plek en vind u het zonde om de boom weg te zagen, geen probleem. Tegenwoordig worden steeds meer grote bomen verplant in plaats van omgezaagd.

Snoeien

Het snoeien van bomen is nodig om te voorkomen dat takken uitbreken en er (letsel)schade ontstaat. Van begeleidingssnoei tot vormsnoei, voor het boomonderhoud bent u hier aan het goede adres. 

Kappen

Zowel bomen die vrij kunnen vallen als bomen die klimmend moeten worden afgebroken zijn geen probleem. Heeft u een boom die weg moet, wij regelen het complete plaatje voor u. Dat begint bij het aanvragen van de vergunningen tot het weg frezen van de stob. 

Onderzoek & Advies

Visual Tree Assessment, ook wel de VTA-controle genoemd is een methode die vaak wordt gebruikt bij boomveiligheidscontrole. De naam zegt het al, Controleren of de boom nog veilig is. Verder voeren wij ook groeiplaatsonderzoeken uit, om te onderzoeken hoe de boom onder de grond in elkaar steekt.