Bomen snoeien

Een boom moet vaak gesnoeid worden, dit kan begeleidingssnoei zijn, maar ook onderhoudssnoei. Een fruit boom moet jaarlijks gesnoeid worden voor de optimale productie. Ook hier hebben wij veel kennis van, want een fruitboom moet heel anders worden gesnoeid als de eik die in een gemeente plantsoen staat.

 

Begeleidingssnoei houdt in dat je de boom als het ware 'begeleid' naar zijn volwassen staat. Onderhoudssnoei wordt vaak uitgevoerd bij bomen die niet meer begeleid hoeven worden, dit bestaat uit het snoeien van schuurtakken, plakoksels, zuigers, dubbele toppen zware takken en dood hout. Bij vormsnoei komt vaak een stukje precisie kijken, u bent bij het goede adres, samen kijken we wat de beste mogelijkheden zijn. Kandalaberen is ook een mogelijkheid, dat houdt in dat de boom terug wordt gezet op een aantal gesteltakken en de boom daarna weer goed kan uitlopen. Dit wordt vaak bij wilgen toegepast.

Kappen

Zowel bomen die vrij kunnen vallen als bomen die klimmend moeten worden afgebroken zijn geen probleem. Heeft u een boom die weg moet, wij regelen het complete plaatje voor u. Dat begint bij het aanvragen van de vergunningen tot het weg frezen van de stob. 

(Ver)planten

Heeft u een boom weg laten halen, en zou graag weer een andere boom terug willen. Of heeft u een grotere boom die verplaatst moet worden, geen probleem. Graag gaan ik met u in gesprek, want een boom hoeft niet altijd omgezaagd te worden als die op de verkeerde plek staat.

Onderzoek & Advies

Visual Tree Assessment, ook wel de VTA-controle genoemd is een methode die vaak wordt gebruikt bij boomveiligheidscontrole. De naam zegt het al, Controleren of de boom nog veilig is. Verder voeren wij ook groeiplaatsonderzoeken uit, om te onderzoeken hoe de boom onder de grond in elkaar steekt.