Onderzoek & Advies

Er zijn verschillende aspecten van de boom die wij zelf onderzoeken. U moet hierbij denken aan een boomveiligheidscontrole, een groeiplaatsonderzoek en nog veel meer.

 

Boomveiligheidscontrole

Bij een boomveiligheidscontrole gebruiken wij de VTA-methode, dit staan voor visual tree assesment. Hiermee controleren we of de boom nog veilig is, geen gebreken vertoont, geen probleemtakken heeft en hoe de conditie en vitaliteit van de boom is. 

 

Groeiplaatsonderzoek

Blijkt uit een VTA-controle dat er iets mis is met de boom, en is er bovengronds niet veel te zien. Dan kunnen we een groeiplaatsonderzoek uitvoeren om er achter te komen wat er nou precies aan de hand is. Na het onderzoek krijgt u van ons een rapport waar precies in staat wat er aan de hand is en hoe je dat het beste op kun lossen.

 

Kroonverankering

Het kan zo zijn dat na het uitvoeren van een VTA-controle er iets ontdekt is aan de boom wat of direct gevaar op levert of iets wat in de toekomst gevaar op gaat leveren, ik zal u een voorbeeld geven. U heeft in uw tuin een grote boom staat met veel dikke takken er in, u zou het zonde vinden om de boom weg te moeten laten halen, Maar uit een VTA-conrole blijkt dat één van de dikste takken in de kroon een slechte aanhechting heeft op de stam. De dikke tak staat dus eigelijk helemaal niet stevig vast. Om te voorkomen dat de boom weg moet of de tak uitbreekt platen wij een kroonverankering, dit houdt in dat je de slecht tak vast maakt aan 2 sterke takken zodat je de zwakkere tak fixeert. 

 

Ook bij u?

Heeft u een boom die al een tijdje slecht in het blad staat, of staan er paddenstoelen (zwammen) rond om of op de boom, grote kans dat er iets met de boom aan de hand is. Graag zou ik dan langs willen komen om de boom te onderzoeken en het probleem vast te stellen.

Snoeien

Het snoeien van bomen is nodig om te voorkomen dat takken uitbreken en er (letsel)schade ontstaat. Van begeleidingssnoei tot vormsnoei, voor het boomonderhoud bent u hier aan het goede adres. 

Kappen

Zowel bomen die vrij kunnen vallen als bomen die klimmend moeten worden afgebroken zijn geen probleem. Heeft u een boom die weg moet, wij regelen het complete plaatje voor u. Dat begint bij het aanvragen van de vergunningen tot het weg frezen van de stob. 

(Ver)planten

Heeft u een boom weg laten halen, en zou graag weer een andere boom terug willen. Of heeft u een grotere boom die verplaatst moet worden, geen probleem. Graag gaan ik met u in gesprek, want een boom hoeft niet altijd omgezaagd te worden als die op de verkeerde plek staat.