Bomen kappen

U heeft waarschijnlijk een boom in de tuin staan en u wilt daar vanaf. Er zijn meerdere manier om bomen te verwijderen, welke manier hangt van de situatie en de grootte af.


Zowel bij het kappen als bij het verplanten van de boom moet u wel denken aan een omgevingsvergunning, ook wel kapvergunning genoemd.

 

Wij kunnen van het gehele plaatje ontzorgen, van vergunningen aanvragen tot het planten van een nieuwe boom, heester of wat u er dan voor terug wilt. Het is maar net hoe u het hebben wil. Als u vragen heeft over het kappen kunt u bellen of mailen.

Snoeien

Het snoeien van bomen is nodig om te voorkomen dat takken uitbreken en er (letsel)schade ontstaat. Van begeleidingssnoei tot vormsnoei, voor het boomonderhoud bent u hier aan het goede adres. 

(Ver)planten

Heeft u een boom weg laten halen, en/of zou graag weer een andere boom terug willen. Graag geven wij u advies over welke boom verstandig is om terug te planten omdat niet iedere boom op iedere plek goed staat.

Onderzoek & Advies

Visual Tree Assessment, ook wel de VTA-controle genoemd is een methode die vaak wordt gebruikt bij boomveiligheidscontrole. De naam zegt het al, Controleren of de boom nog veilig is. Verder voeren wij ook groeiplaatsonderzoeken uit, om te onderzoeken hoe de boom onder de grond in elkaar steekt.