Bomen kappen

U heeft waarschijnlijk een boom in de tuin staan en u wilt daar vanaf, u zit hier op de goede plek. Bomen geven ons zuurstof en wij de boom weer koolstofdioxide, we leven dus eigenlijk samen.

 

Maar toch kan het zijn dat een boom te veel overlast geeft of de boom zijn beste tijd gehad heeft. Dan zijn er 2 mogelijkheden, verplanten of kappen van de boom. Het verplanten van de boom wordt vaak alleen gedaan bij bomen met een bijzonder status of bomen met een verhaal. Zowel bij het kappen als bij het verplanten van de boom moet u wel denken aan een omgevingsvergunning, ook wel kapvergunning genoemd.

 

Wij kunnen van het gehele plaatje ontzorgen, van vergunningen aanvragen tot het planten van een nieuwe boom, heester of wat u er dan voor terug wilt. Het is maar net hoe u het hebben wil. Als u vragen heeft over het kappen kunt u bellen of mailen.

Snoeien

Het snoeien van bomen is essentieel van voor het behoud van de boom en vorm. Van begeleidingssnoei tot kandalaberen, voor het snoeien van bomen bent u hier aan het goede adres. 

(Ver)planten

Heeft u een boom weg laten halen, en zou graag weer een andere boom terug willen. Of heeft u een grotere boom die verplaatst moet worden, geen probleem. Graag gaan ik met u in gesprek, want een boom hoeft niet altijd omgezaagd te worden als die op de verkeerde plek staat.

Onderzoek & Advies

Visual Tree Assessment, ook wel de VTA-controle genoemd is een methode die vaak wordt gebruikt bij boomveiligheidscontrole. De naam zegt het al, Controleren of de boom nog veilig is. Verder voeren wij ook groeiplaatsonderzoeken uit, om te onderzoeken hoe de boom onder de grond in elkaar steekt.